Jura !

jura

Hej Peeps

Ihh, det hele går så stærkt – I sidste måned eller faktisk tilbage i januar blev jeg færdig som jurist, og i weekenden blev jeg så 25.. Arh, det føles ikke så voksent, men det er jeg vist ved at blive :)
Billedet ovenfor er fra da jeg underskrev mit juridiske løfte på uni – det var en lidt speciel oplevelse. Man sad der i Aulaen ligesom man gjorde for 5 år siden, da det hele startede. Nogle gange kan jeg slet ikke huske hvordan det var at starte, fordi der bare føles som hundrede år siden, andre gange kan man slet ikke forstå hvor tiden er blevet af.. Så nu er jeg ved lige at finde ud af hvad det er jeg vil. Det er faktisk svært  :) Der er bare så mange forskellige muligheder 😀 Så jeg er faktisk meget i tvivl om hvilke job jeg skal søge. Men altså, det kommer nok..

Jeg er specialiserert i offentlige fag fx sundhedsret og statsret – derfor ved jeg sådan ca ikke ret meget om fx lejeret og køb af fastejendom. Som i j”eg ved ikke ret meget mere end alle mulige andre mennesker”. Så hvis jeg får et spørgsmål om sådan noget, så er jeg på lige fod med alle andre ikke-jurister nødt til at google det :) jeg har hverken bøger eller love liggende til formålet, så det er virkeligt helt uselesss at spørge mig :) Men folk tænker at jeg har en kandidat i jura, og så må man jo vide alt:P Det kan jeg så fortælle, at sådan hænder det ikke helt sammen. Man er specialiseret indenfor nogle områder, og så er det ligesom det man ved noget om 😛 Så hvis folk spørger mig, så plejer jeg at sige at jeg gerne vil kigge på det – for det har jeg sådan set ikke noget imod og jeg slår gerne op. Men de skal vide at det ikke er mit mojo, så der er altså en risiko for at jeg laver en fejl.. just saying. Så jeg plejer faktisk at henvise folk til boligadvokat, så kan de få ordenligt og kvalificeret hjælp der – i stedet for jeg sidder og gætter lidt. For det er jo folks penge og huse det handler om, det synes jeg egenligt ikke man skal tage så let på :)
Nu skal jeg heller ikke være advokat – men det er alså ret smart, da de er også er uddannet i forhandlingsteknik. Så mit råd er altid et gå til en professionel, hvis man har et problem, det er typisk både det billigste og det bedste på den lange bane..

Men jeg tror ikke jeg sal være advokat – det bliver kun hvis det helt rigtige job kommer. Jeg er til gengæld ret fleksibel med hvor jeg skal. Jeg vil egenligt helst til kbh, men der er virkeligt mange skønne steder i Dk, så jeg er ret åben lige på det punkt 😉 Når nu vil jeg pakke mine ting, og drøne en tur til kbh :)

//Bette

 

Lavet i samarbejde med boligadvokater.dk og gottleben.com

Gymnasietiden

15727307_10212214484657704_9201796394893598070_n

Hej Peeps !

Jeg ved der er mange af jer, som gå i gymnasiet eller måske er igang med 9. klasse og her slutter årerne jo af med ret mange eksaminer.
Jeg har selv været igennem det – først på efterskolen, så på gymnasiet og sidst med ikke mindst på uni. So I know the stress.. 

Jeg har på mange måder været heldig med, at jeg har to forældre der er akademikere. De er begge vant til at læse, og kunne der for selv give mig Lektiehjælp og jo egenligt en slags privatundervisning. De havde desuden også tiden til at hjælpe mig – og det er jo heller ikke alle forældre, som i en travl hverdag kan bruge meget tid på at hjælpe deres børn med lektier.
Helt princippiet burde der egentligt ikke i Danmark være behov for privat lektiehjælp . Men det er bare ikke altid at gymnasierne er gode nok til at hjælpe de elever, som ikke kan få hjælp hjemme og som har behov for lidt mere hjælp.
Og altså – de fleste har jo behov for hjælp en gang i mellem. Jeg er bare ikke nogen ørn til matematik, og jeg fik en del hjælp af min far. Hvis ikke han havde kunnet hjælpe mig her, tror jeg også, at jeg ret hurtigt have fundet en computer og googlet ” lektiehjælp gymnasie ”  og ” Gokarakter ” – for der er ret meget pres på de danske gymnasieelever. Snittene på de danske universiteter stiger og stiger i øjeblikket , så man skal frem i bussen, hvis man vil ind – i hvert fald på de store studier. Jeg fatter slet ikke de der studier, hvor man skal have et snit på over 12 for at komme ind. Det er jo totalt meningsløst.

Jeg havde selv ikke en ret presset gymnasietid, men det tror jeg skyldes at jeg fik hjælp hjemme fra. Det var der mange af mine venner, som ikke gjorde. Og de havde det noget sværere, end jeg havde det. Dette har faktisk bevirket, at jeg næsten hvert år modtager en eller flere SRPer til gennemlæsning. Så føler jeg i hvert fald, at jeg kan hjælpe lidt.
Men hvis man ikke har nogen, som lige står og har tiden og kan hjælpe en, så er der jo også andre løsninger i forhold til lektiehjælp og privatundervisning. (Der var lige et link til en af siderne).

Det er faktisk lidt den samme problemstilling på jura. Her burde det heller ikke være nødvendigt med ekstrakurser – det burde være nok bare at benytte sig af de tilbud, der er på uni. Men altså, der var også enkelte fag, hvor jeg selv tog ekstra kurser i min fritid, for at være helt forberedt til eksamen. Disse kurser kunne selvfølgeligt ikke stå alene, men for mig var det en god måde at får det dele af pensum gennemgået hurtigt op til en svær eksamen. Det fungerede egenligt ret fint synes jeg. Så jeg kan egenligt godt forstår at det er lidt de samme mekanismer, som gør sig gældende ved gymnasieelever :)

// Bette

Lavet i samarbejde med gokarakter.dk

 

 

Den Bette Bogorm!

Hej Peeps !

Jeg har lige lavet en lille video om hvad jeg læser lige for tiden – og en enkelt anbefaling til en podcast:)
Håber I vil se med !

//Bette

Og ja – Det er musikken fra Frozen – Blonde hair, dont care !

Rejsefeber !

 

IMG_7235 IMG_7236 IMG_7279

Hej Peeps!

Er det bare mig eller har den sidste uge været særlig kold ? Jeg var jo på den helt store US rundtur i November under valget for at køre valgkamp for Clinton – så sådan rigtigt ferie blev det ikke rigtigt til, selvom det var mega fedt :) Men der var i det mindste varmt – vi startede i Miami og kørte nord på – der var faktisk ret varmt helt indtil vi ramte Chicago. Så blev det til gengæld også pænt koldt.
Anyways – det jeg ville sige var bare at jeg godt kunne bruge lidt ferie og varme igen . Og helst snart.
Jeg er jo helt tosset med US – måske med en tur ned om Mexico – med mindre Trump selvfølgeligt får nået at bygge sin mur. Da fuck?.
Jeg har kigget lidt rundt på mulighederne for at komme afsted og jeg har jo egenligt tiden i øjeblikket. Jeg tænker at tage afsted alene denne gang – det synes jeg kan være sundt nok en gang imellem :)

Jeg har kigget lidt på Yaneeda, da jeg synes det ser lidt billigere ud end andre steder. Det er vist fordi at de har skåret mellemleddet væk – ret smart.
Og jeg må lige advarer inden I går der ind – det fremkalder en voldsom rejsefeber.. Især når det er så koldt herhjemme.
Det kunne måske også være meget fedt med en tur til Tanzania – det var egenligt ikke et sted jeg sådan har overvejet før, men man kan da ikke andet end få lyst til at tage derned når man ser de der billeder 😛

Men jeg må lige kigge lidt videre – jeg kan ikke helt bestemme mig. Og det kan godt være det bliver nødt til at vente til til sommer, der er trods alt nogle ting jeg lige skal have styr på 😀

// Bette

Dette indlæg er lavet i samarbjede med Yaneeda.dk

Syyyg.

dsc01964

Hej Peeps !

Undskyld at der har været lidt stille – men jeg er sådan lidt sløj det meste af tiden :) Jeg får noget medicin for noget immunforvsars-halløj og jeg har lidt bivirkninger i øjeblikket. I starten irriterede det mig mega meget og jeg fandt det super frusterende at blive syg af min medicin, men altså – alternativet er værre, så nu har jeg bare lidt affundet mig med det. Såååå deeeet.

Så det går virkeligt stille og roligt herhjemme. Jeg bruger meget tid på politik og så læser jeg ret meget – og sover.. Men det er altså medicinen 😛

//Bette

Ligestilling !

 

dsc01955

Hej Peeps !

Nu er det her jo en mode/skønhedsblog, men jeg er jo også selv en del af den. Så dette indlæg kommer til at handle lidt om noget andet.
Jeg er feminist – sådan har jeg ikke altid karakteriseret mig selv, men jo ældre jeg er blevet, jo mere har jeg fået øjnene op for, hvordan mænd og kvinder bliver behandlet forskelligt.
Det har jeg skrevet et indlæg om i Kristeligt dagblad som I kan læse HER.
Det handler egenligt mest om sex – så er det sagt.

God fornøjelse :O)

//Bette

Nyt ur ?

 

dsc01964

Hej Peeps !

Håber alt er vel der ude! Her går det i hvert fald stille og roligt. Jeg er jo blevet færdig på uni, så nu holder jeg lidt ferie – så jeg nusser bare lige lidt rundt herhjemme. Jeg føler lidt jeg har forsømt bloggen lidt op til aflevering af specialet, så det vil jeg rette lidt op på :)
Men der er sådan nok at se til – der er godt nok mange ting jeg har skubbet foran mig det sidste halve år.
En af de ting jeg nusser lidt med er, at jeg skal til at skrive nyheder for en side der hedder jutlandstation.dk. Det kommer til at være mig der en gang om ugen skal skrive om nyheder inden for jura og sager der har været oppe i medierne i den forgangne uge – de første offenligtgøres søndag -uuuh 😀
Hertil kommer at jeg har medvirket i en dokumentar om lukningen af kvindesvømningen i Gellerupbadet – det er altid sjovt at lave sådan noget. Selvom jeg faktisk i virkeligtheden synes at det er sådan lidt mærkeligt at se sig selv på film:)

Så der er såmænd nok at se til. Men der er også tid til at holde lidt fri og vinduesshoppe lidt på nettet – hvis man kan sige det sådan – men you get my drift.
Jeg er sådan lidt (red. meget) distræt, og er helt og aldeles uden tidsfornemmelse, så jeg skal have købt mig et nyt ur. Mit gamle er lidt for lille, da jeg ikke kan se tallene uden briller på og det er simpelthen så helt vildt upraktisk. Man kan ikke sådan se på uret diskret, da jeg skal have uret helt op under næsen for at se noget.
Jeg ved godt at man har ur på telefonen, men det synes jeg heller ikke er sådan helt optimalt. Jeg bliver helt vildt distraheret af at kigge på telefonen og så ender man bare med at side på fb eller insta, og det æder bare ens tid op 😛

Nå men altså, jeg har kigget lidt på nogle forskellige ure – I kan kigge med HER.
Jeg har ikke helt bestemt mig endnu, men jeg kan tænker noget rose gold. Jeg synes det er en ret fin farve og jeg har ikke så meget i den farve i forvejen, og man skal jo prøve lidt nyt engang i mellem :) Det kunne måske også være en dimissiongave til mig selv 😀 Jeg dimitterer nemlig på torsdag ! Så er det for alvor slut på uni – min far, bror og veninde kommer 😀 Jeg glæder mig meget til at se dem. Mutti kan desværre ikke være med, da hun selv skal være censor på uni den dag. Men hun kommer og spiser med os bag efter, så det bliver hyggeligt.

//Bette

 

 

Kvindesvømning !

Svømning

Hej Peeps !

Jeg prøver egenligt at holde min poltik sådan ret meget ved siden af bloggen. Men det er altså en stor del af den jeg er, så I må leve med det:)
Dette læserbrev blev bragt i Stiftidende i sidste uge og jeg tænker I måske kunne have lyst til at læse med. Hele læserbrevet er her, men hvis I hellere vil læse det på Stiftens hjemmeside, så får I lige et link HER.

God fornøjelse!
//Bette

I 13 år har der ikke været nogen problemer med kvindesvømningen i Gellerupbadet. Men nu er det tilsyneladende et af de største problemer i Aarhus Kommune.

Onsdag blev der i Foreningernes Hus i Gellerup nok engang slået et slag for bevarelsen af, hvad nogen kalder religiøs svømning, men som i virkeligheden bare er almindelig kvindesvømning på lige fod med, hvad der foregår på Den Permanente og i Badeanstalten Spanien. Fremmødt fra byrådet var Rabih Azad-Ahmad (R), Esben Kullberg (S) og Hans Skou (V). Og deres argumenter for at lukke kvindesvømningen i Gellerupbadet var så diffuse og omskiftelige, at det kunne gøre enhver tilhører forvirret på et højere plan.

Hvis jeg starter med begrebet “religiøse svømning” og lige dvæler ved den retorik et øjeblik: Man har da sjældent hørt noget så latterligt, som begrebet “religiøs svømning”. Den eneste sammenhæng, jeg kan forestille mig sådan et begreb anvendt meningsgivende i, er i relation til Jesus og hans gåtur på vandet. Hvad bliver det næste? Bibel-bingo eller hindu-håndbold?

Det viste sig i debatten, at der var blevet lavet en undersøgelse, som var kommet frem til, at de kvinder, som deltog i kvindesvømningen, ikke var undertrykte, som jo er en undertone, “religiøs svømning” spiller på. Det virker til, at det efterhånden er blevet en konkurrence i byrådet om, hvem der kan stramme mest og holde Inger Støjberg med selskab helt ude på kanten af konventionerne.

For det her handler ikke jo ikke om kvindesvømning som begreb. Det handler om, at V, S, SR og DF mener, at det danner et parallelsamfund, når muslimske kvinder går til svømningen sammen. For hvis det havde handlet om kvindesvømning i gennerelle termer, så havde diskussionen ikke haft epicenter i Gellerup, men nærmere i Risskov ved den Permanente eller i Badeanstalten Spanien. Og her skal det lige holdes in mente – det er svømning, de går til. Det er ikke et kursus i, hvordan man bygger atombomber.

Så jeg vil gerne opfordre politikerne til at kalde en spade for en spade og begynde at adressere det problem, som de opfatter så stort: nemlig muslimske kvinder, der svømmer i et kommunalt tilbud. De er ikke undertrykte, det er ikke religiøs svømning, bare kvinder, der gerne vil svømme med andre kvinder. Og helt ærligt, sådan har jeg det også selv. Jeg benytter mig også af kvindetilbuddet nede på Den Permanente, fordi jeg synes, det er et rigtigt fedt tilbud. Og det er da til at få røde knopper på inderlårene af, at der skal side to mænd fra byrådet og komme frem til, at kvindesvømning er unødvendigt.

Jeg kan godt se, at det er den nemme løsning at lukke kvindesvømningen. Men det løser jo ikke nogen problemer. Hvis byrådet mener, at der er problemer med kvindeundertrykkelse i Gellerup, skal man da se på dem, der undertrykker, og ikke dem, der går til motionssvømning? Skytset er rettet den helt forkerte vej. Og hvis det virkelig var, fordi kvinderne var undertrykte, så ville det heller ikke hjælpe noget at fjerne tilbuddet til dem. Med kvindesvømningen har kommunen jo en adgang til at hjælpe disse kvinder.

Et andet af de store problemer for politikerne er tilsyneladende, at kvinderne bader for nedrullede gardiner. For som de anfører, “så kan man jo ikke kigge ind” – og det har de jo unægtelig ret i, det må antages også at være motivet bag de nedrullede gardiner. Især Gert Bjerregaard (V) har igennem tiden haft et problem med disse mystificerende gardiner. Og Gardin-Gert – jeg kan nu klart forsikre dig om: Der sker ikke noget mystisk bag disse nedrullede gardiner, det er bare kvinder der går til svømning. Så skulle den ged være afmystificeret og barberet.

Men lige så hurtigt et af Kullbergs eller Skous argumenter blev tilintetgjort, lige så hurtige var de til at finde på et nyt. Og som Kullberg afsluttede debatten med at sige: “Ja, jeg har ikke ændret standpunkt.” Beslutningen er tilsyneladende truffet, og så finder byrådspolitikerne på nye argumenter, som passer hen ad vejen.

I onsdags i Gellerup var det en ærgerlig dag for kvindesvømningen, en ærgerlig dag for Gellerup og en ærgerlig dag for demokratiet i Aarhus.

//Bette

Cand. jur. !

 

dsc01449

Hej Peeps!

Mit speciale er blevet rettet på rekord-tid – og jeg er nu cand. jur (!!!!!) og jeg fik 12 i mit speciale. Hvilket jo er en helt godkendt præstation – det kunne jo ikke sådan være ret meget bedre :) Det er nu lidt mærkeligt at være færdig efter alle de års studier.( og nej, jeg ved ikke helt hvad jeg vil nu 😛 )

Så nu tænker jeg: nu er jeg vist officielt voksen. Og dermed tænker jeg, at det må være slut med Nescafen. Og jeg må have en rigtigt stempelkande. Og jeg tænker at det bliver denne her – det er en almindelig stempelkande – bare i messing, ret nice :)
Men som I kan høre, har min kandidat ikke ændret så meget i mit liv -ud over at jeg skal til at finde et job og så sikkert flytte  – men nu tager jeg lige en dag af gangen. Jeg har ikke rigtigt holdt ferie i 5 år :)

//Bette

 

 

Godt nytår !

dulton

Hej Peeps !

Godt nytår alle sammen ! jeg håber I havde en god nytårsaften, trods dronningens mere end almindeligt sorte tale 😛 ej – jeg kan faktisk godt lide hende, so lets be nice.

Og inden I spørger – jeg har ikke noget nytårsforsæt, da jeg aldrig i mit liv har oplevet at lægge en plan, og det så er endt ud på den måde jeg havde regnet med:P Dermed ikke sagt at man ikke kan have mål – det har jeg selvfølgeligt, men det kræver vist sit eget indlæg :)

Jeg kigger lige i øjeblikket på lidt nyt til hjemmet. Jeg synes godt jeg kunne bruge lidt nyt, nu hvor alt det hyggelige julepynt må ned – og bare lige to set it straight, julepynt kan bibeholdes til hellig trekonger, og jeg har ikke tænkt mig at tage det ned før. Nå anyway, det her er hverken et kursus i kristendom eller Emma Gad 😛
Det jeg kom fra var indretning. Jeg kigger lidt på disse fine ting fra Dulton – især gulvlampen er jeg vild med. Jeg er lidt plads-presset i tiden, men mon ikke om man godt kunne finde en spot til den :) den ville være ret fin i mit læsehjørne, da den lampe jeg har nu teknisk set er min mors (selvom jeg lidt tænker at jeg har ekstingveret egendomsretten over den #jurahumor)

//Bette

Indlægget er lavet i samarbejde med Dulton.