De bedste og nemmeste pebernødder

pebernoeoeder

Hej Peeps !

Jeg tænkte, at jeg lige ville dele min favorit pebernøddeopskrift med jer. Jeg bager faktisk jævnligt og synes det er ret hyggeligt, og pebernødder er lidt et must op til jul, synes jeg. Jeg tænker, det bliver vaniljekranse  i næste uge, hvis jeg ikke får for travlt.

Men altså  – det der giver pebernødderne den der karakteristiske smag er stødt ingefær og kanal – så det er de knapper man lige som har at skrue på, når man vil ændre i smagen :) og ja, det er meget sukker og smør – så det er ikke at betegne som en slankekage 😀
Jeg kan bedst lige dem sådan her ca 3 plader/200 stk :

  • 250 g smør (blødt)
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/4 peber
  • 500 g hvede mel
  • Bages i 10-12 min ved 200 grader

Så skal det hele bare æltes sammen. Hvis man oplever at det ikke vil hænge sammen, skal man bare ælte videre. Varmen fra hænderne vil smelte smørret og få det til at hænge sammen på et tidspunkt :)
Og de hæver i ovenen, så jeg plejer at lave dem ret små, så de ikke bliver kæmpe kager inde i ovnen – det synes jeg bliver for meget 😛
God fornøjelse !

//Bette

 

Kvindeaktiviteter !

 

img_6766

Hej Peeps !

For dem af jer som kender mig, ved I at jeg ikke er sådan helt vildt husligt anlagt. Altså selvfølgeligt kan jeg lave mad og gøre rent – og jeg gør det selvfølgeligt også.
Men det er ikke sådan at der er noget jeg sådan i udpræget grad nyder. Altså, hvis jeg skal være ærlig ville jeg hellere bruge tiden med en bog eller med jer her på bloggen :)
Så jeg er ved at tage stilling til min fødselsdag og min eventuelle kandidatfest. Jeg er egenligt heller ikke sådan en fejre-fødselsdag-type, men min familie vil så gerne, og dem vil jeg jo meget gerne være sammen med :)
Anyway – så skal der jo laves mad. Så jeg tænker noget ” diner transportable ” 😛 den måske lidt dovne løsning. Men altså. Det er godt nok gourmetmad – det er godt nok fra Sjælland – nærmere bestemt København . Så det kan godt være at jeg bliver nødt til at finde noget tættere på Smilets by. Der kommer lige et link her:
diner transportable
Men jeg hr faktisk ikke helt taget stilling til hvordan det skal fejres endnu – men der er jo også et stykke tid til. Så jeg har lidt tid at løbe på endnu 😛

// Bette

Lavet i samarbejde med frimannsgourmet.dk

 

Nye sunnies og briller !

DSC_0084x DSC_0071x DSC_0526x DSC_0481x

Hej Peeps !

Jeg har været ude og investere i nye briller og solbriller – jeg er nemlig sådan forholdsvis blind, så jeg skal have ny styrke i en gang om året eller hvert andet :)
Brillerne er Marc Jacobs og sådan lidt statement-agtige og ikke så diskrete – men jeg har nok kedelige briller, så der skulle ske lidt.

Solbrillerne er Gucci og jeg er helt forelsket i dem – og der er selvfølegligt og styrke i 😛

//Bette

Oppustet mave – NEJ TAK !

Mave

Tips og triks mod oppustet mave ! 

Ej, nu er det ikke fordi, at bloggen skal blive til en blog kun om min mave eller andres maver for den sags skyld.. Men nu har jeg googlet og google, og fået gode råd af jer skønne læsere – så der kommer lige et sidste indlæg om min lettere oppustet mave (det er det sidste – I promise – haha)

Det er ikke fordi jeg sådan generelt har et problem med oppustet mave – men det hænder da, og det tror jeg da, at det gør for de fleste. Og for at sige det som det er, så er det da pisse irriterende. Som jeg tidligere har nævnt, er det sjældent særligt fedt at gå efter det gravide look..

Og nu er det ikke fordi jeg er mediciner eller skal kloge mig så frygteligt meget på det område (selv som min underviser kalder mig Prof. Dr. med. Bette på studiet.. må nok hellere skrue lidt ned for charmen i det fag.. ). men anyways, jeg er jurist, og ikke sundhedsfaglig af profession. Så de her råd er nogle der virker for mig personligt. Så skulle det være på plads 😛

Og så kommer der lige en fun-fact (ok, jeg har dårlig humor – men sådan er det)
Maden kan være op til tre døgn i kroppen (!) Det er ca to døgn længere end jeg havde troet #uoplyst. Så når man skal have en stram kjole på til en fest, og man godt kunne tænke sig ikke at ligne en, som ligger i samme vægtkategori som et sydafrikansk næsehorn, så skal man altså tænke over hvad man spiser, ikke bare en eller to dage før. Men tre dage før man skal have kjolen på. Good to know.

Men her kommer de råd, som virker for mig.

#1 Vand.
Det hjælper mig til at få skyllet kroppen igennem og sat gang i det hele. Jeg drikker i forvejen mellem 2 og 3 liter vand om dagen. Men når jeg føler mig oppustet drikker jeg mere.

#2 Motion.
Motion hjælper jo nærmest på alt. Men i dette tilfælde hjælper det også til at få tarmene igang (ja, altså – det er ikke det mest charmerende indlæg på bloggen, men det er altså nyttigt)

#3 Sødestoffer.
Sødestoffer i light produkter gør mig virkeligt oppustet – så dem prøver jeg at undgå helt!

#4 Tyggegummi.
Ud over at tyggegummi tit indholder sødestoffer, så sluger man også en del luft, når man spiser det. Så det må være noget med at børste mere tænder eller have noget mundskyld med i tasken – det er i hvert fald det jeg plejer.

# 5 Kål ..
Kål er nice – jeg æælsker kål. Men det er altså ikke godt til en oppustet mave. Det samme gælder faktisk løg. (men nu er løg min ærkefjende – og jeg vil gå virkeligt lang i forvejen for at undgå den grøntsag. #barnlig.)

# 6 Forarbejdet mad. 
Ja, det kommer næppe som nogen overraskelse at det sender tarmene på overarbejde efter en tur på den gyldne Måge eller burger King. Mad, som er stærkt forarbejdet, er svært for kroppen at nedebryde og nogen (FX MIG!!) reagerer ved at ligne at man har slugt en ballon…

# 7 Sodavand. 
Det prøver jeg også at undgå i dagene op til en stram kjole. Alt det CO2 går lige i maven 😛 Og problemet med sødestofferne kommer igen her, hvis man som jeg tit vælger light-versionen.
Og føler du at du altid eller meget tit er oppustet – så tag et smut til lægen. Det kan jo være at han kan hjælpe 😛 

Det var så det. Nu skal jeg nok holde en pause fra alt det her fordøjelses-snak – lidt klammo, dog fascinerende 😛

//Bette

 

 

 

Av min mave !

DSC00897

Jeg har i cirka fire uger ikke rigtigt spist brød, kartofler, rid, pasta osv. (Alle de gode ting…) I Weekenden tænkte jeg så: Ej det er påske – jeg spiser lige et par boller og lidt kartofler (og noget slik og med “noget slik”, mener jeg ret meget slik..).. Ja, og det var da også rart lige da det stod på..
Nu har jeg bare så ondt i min mave og er helt oppustet. Og jeg ved det sker – hvordan det alligevel kan komme bag på mig hver gang er mig en gåde.
Det er simplethen så træls – der er ikke engang nogen at skyde skylden på – for det er absolut min egen skyld…
Og jeg har prøvet alt: motion, vand og naturligvis intet brød og ligende.. Så det ser ud som om jeg bare må vente på at det går over af sig selv (Gode råd modtages med kyshånd!)

Jeg har et modeljob på fredag – så jeg håber virkeligt snart at det bliver bedre…
Og desuden en fest bagefter – og ja, det gravide look kan da være charmerende, men come on..

Idag står det på uni hele dagen næsten – selvom mine tre første timer er aflyst (og man fristes til at sige igen…) Ellers skal jeg til Bold i FW med en veninde.
Er lidt træt efter cardio igår, men det skal nok blive godt.

//Bette

Hvor bliver foråret af ?

Jeg synes simplethen, at vejret har været så tarveligt på de seneste. De er mega koldt, gråt og så regner det – pyyh. Jeg er snart så bleg at det halve kunne være nok – eller som min kæreste formulerer det: jeg kunne være en spion på en melfabrik (Mange tak)

Jeg kunne godt snart bruge noget sommer og noget sol! Og med sommer og sol kommer også is  – ej men jeg elsker is ! Altså jeg spiser det også når det er så koldt som det er nu, men det er altså bare lidt sjovere, når solen skinner.

Jeg har faktisk overvejet at anskaffe min en ismaskine! De er egenligt ikke så dyre, og så bestemmer man jo helt selv, hvad man kommer i isen og man er fri for alle de der tilsætningsstoffer, som sikkert er i den is man køber.
Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave is selv – men altså hvor svært kan det være.
Mange af mine veninder siger at det ikke er rocket sciense – og det er sådan lidt blæret at have lavet hjemmelavet is, når man får gæster på besøg. Jeg bliver i hvert fald selv imponeret, haha.
Det eneste problem jeg lige skal have løst inden jeg gør min investering, er om der
rent faktisk er plads i vores fryser til sådan et apparat…

//Bette DSC00756

Sponsoreret 

 

 

Perchs Tehandel

Det er efter hånden ved at være lidt mere end en uge siden at jeg havde fødselsdag. Jeg fejrede den blandt andet med min mor på Perchs. Der er bare så fint derinde og ja, teen er virkeligt god!
Det er jo også ligesom det de slår sig op på 😛 Min mor fik scones  og jeg fik petit four – som bare var virkeligt godt – det er egenligt bare fire små kager, men de smagte bare så godt alle sammen :) Og jeg er faktisk ikke rigtigt en kage-person..
Anyway, det var virkligt hyggeligt og jeg have en rigtigt god dag !

Idag står den på afslapning, men og så nogle praktiske ting. Imorgen skal jeg holde min sidste politike beretning, når jeg går af som formand. Lidt trist. Så den må jeg hellere lige få skrevet!
Desuden har jeg en masse mad-forberedelser til den kommende uge, så det går lidt nemmere med madlavningen i løbet af ugen. Og burde vist også gøre lidt rent.
Ville egenligt hellere bruge hele dagen sammen med Underwood.. !

DSC00814

DSC00816 DSC00821

DSC00818

De bedste sunde bananpandekager

Jeg elsker pandekager og  især dem med banan ! Så engang i sidste uge, da jeg ikke rigtigt gad at lave aftensmad, besluttede jeg mig for at lave pandekager istedet for det sædvanelige kyllinge/grønsags-show.

Du skal bruge: 1 æg, tre æggehvider, 1 spsk skyr, 1 spsk mel, 1 moset banan og 2 spsk HUSK.

Så skal det hele bare pisketes sammen. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg bare det der HUSK gør dejen mega besværlig, da den bliver virkeligt tyk af det. Jeg plejer at gøre det, at jeg putter ca en deciliter dej på panden, og steger den lidt på den ene side, så vender jeg den om og trykker den flad.

God fornøjelse !

DSC00276

DSC00280

Lifesum – god eller dårlig ide ?

Der er virkeligt delte meninger om Lifesum. Jeg har selv brugt det igennem et stykke  tid, men har holdt en pause fra det i et par måneder – ikke med et ubetinget godt resultat, hehe..
Mange har fordomme om det, og synes det er en smule fanatisk. Og det er det også, hvis man bruger det igennem rigtigt lang tid, og kommer til at fokusere unødigt meget på mad.

Jeg bruger det en gang imellem, da jeg har en tendens til at spise for meget i løbet en dag. Derfor hjælper det mig rigtigt meget med at få et overblik over ,hvor meget jeg spiser og hvor meget jeg i virkeligheden burde spise. Jeg synes også, at det hjælper til at tage det værste af den dårlige samvittighed, da man har styr på hvor meget man spiser, og på den måde kan prioritere sine kalorier i løbet af en dag . Så jeg må være ærlig og sige at Lifesum hjælper mig ret meget.

Billederne er fra igår aftes med min favorit Line på min favorit Sushi-restaurant :)

sus

sus2

Kylling til morgenmad ? – ja tak !

Kylling til morgenmad – jeg må indrømme, jeg er en fan . Det mætter og det er virkeligt nemt. Da jeg prøvede at spise sådan “rigtigt” kød til morgenmad første gang, synes jeg det var sådan lidt sært at stå og stege kylling eller en bøf til morgenmad. Men jeg må indrømme at det vokser på mig. Altså det er ikke sådan noget jeg gør hverdag, men en gang imellem og jeg har en ambition om at gøre det lidt oftere, for det fungerer virkeligt godt for mig. Og det er en god måde at tabe sig på, da det er super sundt og man er mæt længe.

De to nederste billeder er fra min aftensmad – virkeligt nemt og VIRKLELIGT godt! Det der med rosenkål er lige mig – just sayin’ !

mad1

Mad2

mad3