Gymnasietiden

15727307_10212214484657704_9201796394893598070_n

Hej Peeps !

Jeg ved der er mange af jer, som gå i gymnasiet eller måske er igang med 9. klasse og her slutter årerne jo af med ret mange eksaminer.
Jeg har selv været igennem det – først på efterskolen, så på gymnasiet og sidst med ikke mindst på uni. So I know the stress.. 

Jeg har på mange måder været heldig med, at jeg har to forældre der er akademikere. De er begge vant til at læse, og kunne der for selv give mig Lektiehjælp og jo egenligt en slags privatundervisning. De havde desuden også tiden til at hjælpe mig – og det er jo heller ikke alle forældre, som i en travl hverdag kan bruge meget tid på at hjælpe deres børn med lektier.
Helt princippiet burde der egentligt ikke i Danmark være behov for privat lektiehjælp . Men det er bare ikke altid at gymnasierne er gode nok til at hjælpe de elever, som ikke kan få hjælp hjemme og som har behov for lidt mere hjælp.
Og altså – de fleste har jo behov for hjælp en gang i mellem. Jeg er bare ikke nogen ørn til matematik, og jeg fik en del hjælp af min far. Hvis ikke han havde kunnet hjælpe mig her, tror jeg også, at jeg ret hurtigt have fundet en computer og googlet ” lektiehjælp gymnasie ”  og ” Gokarakter ” – for der er ret meget pres på de danske gymnasieelever. Snittene på de danske universiteter stiger og stiger i øjeblikket , så man skal frem i bussen, hvis man vil ind – i hvert fald på de store studier. Jeg fatter slet ikke de der studier, hvor man skal have et snit på over 12 for at komme ind. Det er jo totalt meningsløst.

Jeg havde selv ikke en ret presset gymnasietid, men det tror jeg skyldes at jeg fik hjælp hjemme fra. Det var der mange af mine venner, som ikke gjorde. Og de havde det noget sværere, end jeg havde det. Dette har faktisk bevirket, at jeg næsten hvert år modtager en eller flere SRPer til gennemlæsning. Så føler jeg i hvert fald, at jeg kan hjælpe lidt.
Men hvis man ikke har nogen, som lige står og har tiden og kan hjælpe en, så er der jo også andre løsninger i forhold til lektiehjælp og privatundervisning. (Der var lige et link til en af siderne).

Det er faktisk lidt den samme problemstilling på jura. Her burde det heller ikke være nødvendigt med ekstrakurser – det burde være nok bare at benytte sig af de tilbud, der er på uni. Men altså, der var også enkelte fag, hvor jeg selv tog ekstra kurser i min fritid, for at være helt forberedt til eksamen. Disse kurser kunne selvfølgeligt ikke stå alene, men for mig var det en god måde at får det dele af pensum gennemgået hurtigt op til en svær eksamen. Det fungerede egenligt ret fint synes jeg. Så jeg kan egenligt godt forstår at det er lidt de samme mekanismer, som gør sig gældende ved gymnasieelever :)

// Bette

Lavet i samarbejde med gokarakter.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *